Kaag & Braassem Promotie

Thema-avond: de media bepalen wat jij vindt, of doe je dat zelf?

Van: 18-09-2019
Tot: 18-09-2019
Kerkstraat 41 2377 AT Oude Wetering
Cultureel

Thema-avond: de media bepalen wat jij vindt, of doe je dat zelf?

Nieuws lijkt soms wel het belangrijkste in ons leven: we lezen kranten, nieuwsapps, delen berichten van vrienden op sociale media en kijken allerlei vlogs en opinieprogramma’s. Met al die informatie vormen wij onze meningen. Hoe terecht is dat eigenlijk?

‘Journalistiek werk is verhalen opzoeken. Iedere dag weer op pad gaan en kijken wat en wie je aantreft. Luisteren naar de belevenissen van mensen en die verhalen zo evenwichtig, informatief en helder mogelijk opschrijven’, schrijft Dana Ploeger – journalist voor Dagblad Trouw – op haar website. Je kunt je afvragen of deze basiswaarde voldoende in acht wordt genomen. Want als je denkt dat wat je op je smartphone ziet jou een volledig beeld geeft van wat er op de wereld gebeurt, zit je er volledig
naast. Als je denkt dat jouw krant neutraal is ook. En als je dacht dat de vlogger Kalvijn of anchor Jinek jou niet beïnvloeden maar je eerlijk zelf laat bepalen wat je vindt, moeten we je echt teleurstellen.

Op 18 september beleven we met elkaar het nieuws van de afgelopen tijd. Zoals het ons wordt voorgeschoteld, hoe bepaald wordt wat je ziet of leest, en hoe je daar zelf aan bijdraagt. Zou je andere beslissingen nemen in je leven zonder de invloed van de dagelijkse nieuwsstroom, bijvoorbeeld? Welke rol speelt jouw geloofsbeleving hierin? Aan de hand van fragmenten uit
verschillende media gaan we met elkaar in gesprek over wat dat nieuws met jou doet en hoe je daar anders mee zou kunnen omgaan.

Dana Ploeger is journalist en heeft haar eigen bedrijf ‘Journalistiek Buro Dana Ploeger’.
Daarnaast is zij biografisch coach. Ze schrijft onder meer voor Dagblad Trouw.

Jan Berkvens is predikant bij de remonstranten in Oude Wetering en de Jonge Remonstranten. Daarnaast is hij pedagoog en onderwijskundige.

Foto's

Belangrijke informatie

Van: 19:30 uur
Tot:
Remonstrantse Kerk
Kerkstraat 41 2377 AT

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl