Aanbieders

Open Monumentendag Kaag en Braassem

Van: 09-09-2017
Tot: 10-09-2017
Kaag en Braassem
Cultureel, Cultuurhistorisch

Open Monumentendag Kaag en Braassem

Tijdens Open Monumentendag 9 en 10 september openen verschillende monumenten in Kaag en Braassem hun deuren. Neem eens een kijkje! 
De beheerders vertellen u graag de verhalen achter hun prachtige, historische panden.

Er zullen dit jaar leuke activiteiten voor jong en oud georganieerd worden. Ook is er een fietstocht langs de deelnemende monumenten en zullen er wandeltochten  georganiseerd worden. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekend.

Thema 2017: Boeren, burgers en buitenlui

Voor Open Monumentendag 2017 is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Het is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, melkfabrieken, werkplaatsen, tolhuizen, tuinderscomplexen en molens via markten, waaggebouwen, pakhuizen en winkels tot buitenplaatsen, waterstaatcomplexen en bierbrouwerijen. Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag kunnen worden beleefd.

Meer informatie?

In de voorafgaande maanden voor de Open Monumentendag worden de deelnemende monumenten bekend gemaakt. Houd deze pagina in de gaten en volg onze Facebookpagina Rondom Kaag en Braassem voor het laatste nieuws.

Foto's

Belangrijke informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl