Kaag & Braassem Promotie

Feest! in Oude Wetering

Van: 03-07-2019
Tot: 06-07-2019
Kerkstraat en Veerstraat Oude Wetering
Dorpsfeest, Kinderen, Markten en braderie├źn, Sportief en actief

Feest! in Oude Wetering

In 2019 zullen de festiviteiten aan de Kerkstraat langs de Wetering voor de 43e keer plaatsvinden. Naast activiteiten als straattekenen, een fietstocht, openluchtbioscoop, koffieconcert en verkleedoptocht, staat de feestweek vooral in het teken van muziek en straattheater langs het water, met als afsluiting de braderie.

Gevarieerd programma voor jong en oud

Openluchtbioscoop

Woensdag 3 juli 2019 | Schoolhuijsplein (Oranjeplein) | 15.00 uur | Huisdiergeheimen| entree €6
20.00 uur | Verrassingsfilm muziek | entree: €7

Huisdiergeheimen Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In Huisdierengeheimen volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Verrassingsfilm We willen je wel vertellen welke film dit is, maar we mogen het niet. Laat je verrassen, we zullen je niet teleurstellen!

Let op: bij slecht weer wordt dit evenement verplaatst. Houd onze Facebookpagina en website bij twijfel in de gaten!

Straattekenwedstrijd

Donderdag 4 juli 2019 | 15.00 uur | Straattekenen aan de Kerkstraat t.h.v. nummer 43

Niet in de war raken, straattekenen is naar de donderdag verplaatst! Verras onze jury en ga er vandoor met onze mooie prijzen. Meedoen kost niets, stoepkrijt wordt door ons verzorgd. Ga niet naar huis voor je een ijsje van ons gekregen hebt. Uitslag staat vrijdag 5 juli op www.feestcommissie.org.

Tour de Braassem: fietsen voor de Bult

Donderdag 4 juli 2019 | Start tussen 18.30 en 20.00 uur | Kerkstraat t.h.v. Schoolhuijsplein | deelname t/m 12 jaar €1, 12+ en volwassenen €2

Wie gaat ermee een rondje fietsen? De kortste afstand, 5 km, is ook zeer geschikt als wandeltocht. De 40 km hebben we uitgezet voor de sportieve fietser. Dus voor jong, oud, ongetrainde en getrainde fietsers: kom met je kinderen, fietsvrienden, oma naar het Schoolhuijsplein en haal de route op.

De opbrengst van deze fietstocht gaat naar Natuurbelevingstuin de Bult.

5 km Wandel-/fiets-/puzzeltocht
10 km Fiets-/puzzeltocht
25 km Fietstocht
40 km Fietstocht

Deelname aan de fietstocht is voor eigen risico. Kinderen t/m 10 jaar onder begeleiding van een volwassene. Na afloop van de tocht is de bar open aan het Schoolhuijsplein.

Heel Kaag en Braassem Bakt … met appel!

Donderdag 4 juli 2019 21:00-22.00 uur of vrijdag 5 juli 2019 8.00-9.00 uur taarten inleveren | bar Feestcommissie Oude Wetering t.h.v. Schoolhuijsplein

Feestcommissie Oude Wetering gaat voor de vierde keer op jacht naar de beste bakker van Oude Wetering en omstreken. Professionals beoordelen de taarten, op smaak en uiterlijk. Uiteraard kun je ook nog leuke prijzen winnen. Voorwaarde: gebruik appel!

De (appel)taart die je bakt, stel je ter beschikking aan de ouderen in Kaag en Braassem. Tijdens het koffieconcert op vrijdagochtend 5 juli worden ze aangesneden en in puntjes uitgedeeld.

Koffieconcert 65+

Vrijdag 5 juli 2019| 10.30 uur | De Spreng, Kerkstraat 50 | entree €2, voorverkoop vanaf 21 juni bij boekhandel Veenerick, Noordplein 15 in Roelofarendsveen of Primera, Meerkreuk 42 in Oude Wetering

Dit jaar gaan we met The Golden Boys terug naar gezellige sixties, met klassiekers uit vervlogen tijden. Entree is €2 en daarvoor krijgt u twee kopjes koffie of thee en een lekker stuk zelfgebakken taart of cake van de wedstrijd Heel Kaag en Braassem Bakt.

Verkleedoptocht

Vrijdag 5 juli 2019 | 19.00 uur | Start Dotterbloem – eind Kerkstraat t.h.v. Schoolhuijsplein

Natuurlijk gaan we ook dit jaar weer verkleed achter de muziek aan! We lopen vanaf de Dotterbloem, samen met fanfare Door Gunst Verkregen uit Nieuwe Wetering, via het Zorgcentrum (waar DGV een aubade geeft) naar het eindpunt op de Kerkstraat (t.h.v. Schoolhuijsplein), waar de muziek even lekker aangaat voor een dansje. Voor de kinderen die het mooist verkleed zijn, wordt een prijs uitgeloofd.

Muziekplein

Vrijdag 5 juli 2019 | 21.00 uur | Kerkstraat t.h.v. Schoolhuijsplein

Jerrycan We beginnen de avond met onze lokale helden van Jerrycan. Dit is geen coverband zoals je het zou verwachten, reken niet op usual suspects, maar laat je verrassen door de zorgvuldig uitgezochte juweeltjes uit de jaren tachtig en negentig, die je niet wekelijks hoort maar toch een hoog o-ja-gehalte hebben, en vervolgens een glimlach op je gezicht toveren. Kom op tijd!

Jacks Of All Trades Dit talentvolle groepje muzikanten houdt ervan om van een feestje een écht feestje te bouwen. Ze zorgen ervoor dat iedereen staat de dansen, zingen en springen. Jacks Of All Trades speelt de leukste covers, van Justin Timberlake tot Bruno Mars en van de Backstreet Boys tot de Rolling Stones. Jacks Of All Trades raadt jullie aan om geen verwachtingen te hebben want ze overtreffen die toch wel!

43e Braderie

Zaterdag 6 juli 2019 | 10.00-17.00 uur | Kerkstraat en Veerstraat

Tradities moeten we koesteren! Slenteren, kopen en bij een koel drankje genieten van muziek: dat zijn een beetje de kenmerken van dit feestje. Een lange lint kramen zorgt voor een gevarieerd aanbod. Op ons podium staat wederom het trio Cor, John en Rien. Ook dit is inmiddels een traditie!

 

Programma

woensdag 3 juli 15:00 uur  Openluchtbioscoop Huisdiergeheimen

woensdag 3 juli 20:00 uur  Openluchtbioscoop Verrassingsfilm

donderdag 4 juli 15:00 uur  Straattekenen

donderdag 4 juli 19:00 uur  Tour de Kaag en Braassem

donderdag 4 en vrijdag 5 juli: Heel Kaag en Braassem Bakt

vrijdag 5 juli 10.30 uur: Koffieconcert 65+

vrijdag 5 juli 19:00 Verkleedoptocht

vrijdag 5 juli 20:30 Muziekplein

zaterdag 6 juli 10:00-17:00 Braderie

 

Zie www.feestcommissie.org voor actuele programma-informatie.

Foto's

Contactgegevens

Feestcommissie Oude Wetering

Kerkstraat 26
2377AS Oude Wetering
Stuur e-mail
Bekijk website

Belangrijke informatie

Feestcommissie Oude Wetering
www.feestcommissie.org

Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl