Kaag & Braassem Promotie

Feesten in Kaag en Braassem

Kaag en Braassem
Volksvermaak,

Feesten in Kaag en Braassem

Waar weten ze beter wat feesten is dan in Kaag en Braassem? Feesten is de inwoners van de elf kernen van deze gemeente met de paplepel ingegoten. Land moest aan het water worden ontworsteld. Een hard bestaan dat men sinds mensenheugenis wist vol te houden door hard te werken, maar ook door samen te feesten in de nieuwe gewonnen polders.

Muziek verbindt

Feesten in Kaag en Braassem is meer dan historie en cultuur. Het is een unieke ervaring en een gezamenlijke beleving. Nog nooit de Uitkaik, de Veense Kermis, het Kaags Muziekfestival, de braderie in Oude Wetering, de fancy fair van Oud Ade, of het NK Sprietlopen over de Rijpwetering meegemaakt? Gezelligheid, volksvermaak, sfeervol, ontspannen, dynamisch: feesten zoals feesten bedoeld zijn. Eigentijds vermaak geschoeid op eeuwenoude tradities met muziek als bindende factor, of het nu een dj is of een blaaskapel of een van de vele bands die Kaag en Braassem rijk is.

Opladen na noeste arbeid

Feesten en muziek vertellen het verhaal van de cultuur in het land van polders, sloten, vaarten, meren en dijken. Feesten en muziek zijn onverbrekelijk verbonden met het verhaal en het arbeidsethos van bukkers, hardwerkende tulpenbroeiers, maar ook met dat van noeste agrariërs en veehouders; mensen die met de krachten en de wisselingen van de natuur hebben moeten leren leven. Feesten en muziek vertellen het verhaal van hardwerkende mensen die energie krijgen van een ‘feestje’. Feesten in Kaag en Braassem is meer dan cultuur en historie. De feesten van Kaag en Braassem zijn als een virus. Wie ermee in aanraking komt raakt besmet door de dynamiek, de gezelligheid en de gezamenlijkheid.

Feesten op de kades

Deze zomer staat Kaag en Braassem in het teken van Feesten op de kades: een reeks culturele, soms sportieve, maar vooral feestelijke evenementen aan de rand van de Kagerplassen en het Braassemermeer. Bezoek het spectaculaire Regenboog Evenement of geniet van muziek en straattheater tijdens de braderie in Oude Wetering. Laat u betoveren tijdens het altijd sfeervolle Festival in de Wei. Maak een unieke wandeling tijdens Rondje Ka, SUP een rondje om Kaageiland, of waag een dansje op het Kaags Muziekfestival. Beleef de Feesten op de kades en laat u verrassen op de grens tussen water en land.

Feesten op de kades vindt elk jaar plaats van eind mei tot begin juli. Meer informatie is te vinden op onze Uitagenda.


Bezoekt u Kaag en Braassem als toerist en wilt u meer informatie? Neem hier een kijkje.


Bekijk de toeristeninformatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 


Naar bereikbaarheid

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?


www.kaagenbraassem.nl